dijous, 14 de juliol del 2011

El MAC participa en una exposició al Museu Abelló sobre el modernisme i les arts escèniques


Del 5 de maig al 6 de novembre de 2011 el Museu Abelló de Mollet programa l'exposició VESTIGIS DEL MODERNISME. OBRIM EL TELÓ on s'inclouen tres peces del Museu d'Art de Cerdanyola cedides en préstec.
Obrim el teló inaugura el cicle d'exposicions "Vestigis del modernisme". A través de l'exposició es vol fer una presentació de les arts escèniques durant el Modernisme. Un viatge Barcelona-Paris-Barcelona, on Carles Pellicer ens introdueix a l'exposició, passant pel Paris de l'actriu Sara Bernhardt i tornant a la Barcelona dels Putxinel·lis dels 4 Gats , amenitzat amb les obres teatrals i musicals d'Apel·les Mestres i Enric Granados.
Precisament per tal d'il·lustrar la figura del genial músic lleidatà l'exposició compta amb el préstec de tres peces del Museu d'Art de Cerdanyola. Es tracta de dos retrats de Granados realitzats per Ismael Smith a sanguina i per Joan Vilatobà en fotografia d'època de nitrat de plata, i un ex-libris dissenyat també per Smith. Les obres són d'una excepcional qualitat i en el cas de la fotografia està autografiada pel mateix Granados.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada