dilluns, 17 de març del 2014

Exposició "ZONA DE CONTACTE. Art, disseny i societat"

El divendres 7 de març a les 20h vam inaugurar l’exposició ZONA DE CONTACTE. ART, DISSENY I SOCIETAT produïda per l’ACVic Centre d’Arts Contemporànies.

El MAC porta a les seves sales una mostra d’art contemporani que, des del punt de vista del disseny, planteja una visió crítica i constructiva de la societat. Es tracta d’una exposició comissariada pel dissenyador Curro Claret, recentment guardonat amb el premi Ciutat de Barcelona, que després dels parlaments inaugurals va fer una visita guiada per als assistents a l'acte.

 
Zona de Contacte és un recull heterogeni i intencionadament dispers d'alguns projectes que des del disseny, l’art o l’arquitectura incideixen en aspectes diversos del fet de viure en societat, amb creadors reconeguts  i d’altres d’emergents catalans i internacionals.
Projectes que posen de manifest el compromís dels seus autors vers qüestions socials, i que ho fan des d'uns paràmetres que van més enllà de les pròpies especialitats des de les quals operen. Una zona de contacte entre diferents disciplines creatives, i una zona de contagi que transmet, incita a assumir una implicació en la construcció de l'entorn, de manera més responsable, intensa, plaent i crítica del que és habitual. Una exposició en la que "allò humà" i “allò social” es destaca i es prioritza sobre els altres factors com poden ser el formal o el comercial. Una estètica fonamentada en l’economia de mitjans, l’eficàcia del missatge carregat de contingut i la intencionalitat de contagiar-ho de manera oberta.


La selecció de les peces de l'exposició, mostra aquest panorama a través de projectes realitzats en contextos i amb ambicions molt diferents, que tracten diversos àmbits de la vida en societat com poden ser la salut, l'alimentació, la tercera edat, l'ús de l’espai urbà, el moviment del 15-M, les relacions entre els locals i els nouvinguts, les relacions laborals del primer món amb altres països amb mà d'obra més "barata" o les respostes davant els desastres "naturals". En un dels àmbits el comissari ha treballat amb l’Associació d’Afectats per l’Amiant per posar de manifest el contrast entre la modernitat dels dissenys de la Uralita i les greus conseqüències del material emprat.



Projecte expositiu comissariat per Curro Claret, amb la participació de: Artlantique - Camper - Emili Padrós - Gemma Busquets - Ikea i Unicef - Katrina Furniture Project (Jenga Mwendo i Tammy Petro) - Laura Arqués, Marta Petreñas i Massimiliano Scaglione - Lee Kiseung – Makea - Mariscal - Martí Guixé - Pablo España - Recetas Urbanas/Santiago Cirugeda - Shigeru Ban Architects – Associació d’Afectats per l’Amiant.


 La instal.lació es podrà veure a les sales d'exposicions temporals fins el 4 de maig.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada