dimarts, 18 de març del 2014

Programa del Dia de la Dona Treballadora




Enguany el MAC ha estat escenari de diversos actes commemoratius del 8 de març, Dia de la Dona Treballadora. Diversos serveis de l'Ajuntament i entitats locals han pres el museu com a marc de les seves activitats.


L'aportació concreta del MAC va ser organitzar la mostra "Dones de pau" de l'artista Josep M. Camí, que es va inaugurar a l'Espai Arc el dijous dia 6 i que van presentar l'alcaldessa Carme Carmona i la regidora de Cultura Montse Montiel, acompanyades de l'artista i de la comissària Fina Duran. aquesta mostra ret homenatge a les dones que al llarg de la història han rebut el premi Nobel de la pau.


L'altra aportació del MAC va ser dedicar una nova activitat del programa Guies d'altres mons, que es va iniciar l’any  passat i consta de visites per la col·lecció del museu amb guies que pertanyen a d'altres disciplines o que ofereixen una visió diferent o personal sobre el fons del museu.


En aquesta ocasió la visita va anar a càrrec de Carme Sánchez, psicòloga clínica i sexòloga, amb el suport del tècnic del MAC Orlando Barrial.
L'activitat va tenir lloc el diumenge 9 sota el títol Sexualitat femenina i identitat sexual a la col.lecció del museu, i, a partir de les obres del MAC, es va fer un repàs a la visió de gènere a principi s.XX i les diferents opcions sexuals que hi són reflectides a les obres. Es va parlar dels artistes, el paper de la dona en l'època, les models, la figura femenina com atractiu publicitari... i tot un seguit de temes que, a partir d'una sel.lecció d'obres exposades i també del magatzem, anaven sortint a la llum al llarg de la visita.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada