divendres, 13 de juny del 2014

Dia Internacional dels Museus 2014



El dia 18 de maig és el Dia Internacional dels Museus. Com cada any, els museus de Cerdanyola han preparat tot un seguit de propostes per descobrir el patrimoni, la història i l'art de la ciutat. Destaquem, que enguany s'ha reforçat la col.laboració entre els dos museus de Cerdanyola elaborant un programa conjunt per al cap de setmana del 17-18 de maig.

Dissabte 17 i diumenge 18 hi va haver jornada de portes obertes amb la novetat de presentar una coincidència insòlita entre el Museu d'Art de Cerdanyola - Can Domènech i el Museu de Ca n'Oliver.
Dissabte 17 a partir de les 20.30h, es va fer una visita nocturna amb tast al Museu de Ca n'Oliver i al Museu d'Art, una darrera l'altra.  A més a més, al Museu d'Art, en el marc de la Nit dels Museus, va tenir lloc la II Mostra de Curtmetratges de Cerdanyola, a les 22h, on es van poder veure les creacions d'alguns joves de la ciutat.
Diumenge 18, de 10 a 14 h, es van obrir les portes de  l'ermita de Santa Maria de les Feixes i l'església de Sant Iscle mentre es feien visites guiades al llarg del matí.
Diumenge 18, a les 12 h,  al jardí del Museu Ca n'Ortadó  hi va haver un espectacle familiar organitzat per Bambalina.

El disseny del cartell i full del programa va anar a càrrec d’un estudiant en pràctiques de l'Escola d'Art de Sant Cugat,  Tiago Almansa.


Respecte al MAC, desglossarem en altres entrades al bloc algunes activitats, però aquí en destacarem algunes:

Nit dels museus 

El museu va estar obert entre les 22h i la 1h. Es van fer 5 visites guiades per a un total de 73 persones que considerem un molt bon nivell d'assistència. Les portes obertes van registrar un total de 64 visitants entre dissabte tarda i diumenge matí.

Codis QR 

Es van posar els codis QR a peces destacades de l'exposició permanent. Això ofereix un plus al visitant i es quedaran de forma permanent com un recurs expositiu més. Amb el temps anirem ampliant aquest recurs a altres peces.

La joia del museu
En aquesta ocasió els anells d'ismael Smith, van ser inclosos al Pinterest "El museu ideal de Catalunya" de Patrimoni Gencat, per la qual cosa tindran molta difusió. S’han fet gestions per incloure la peça a la Viquipèdia, tal i com s'havia fet anteriorment amb altres peces escollides com a "joia" en edicions anteriors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada