dimarts, 16 de setembre del 2014

Presentat el programa del segon semestre, amb novetats


El passat 9 de setembre la regidora de Cultura, Montserrat Montiel, i el director del MAC, Txema Romero, van presentar en roda de premsa el programa del museu de setembre a desembre i algunes novetats importants pel que fa als espais.

A partir d'ara la sala d’actes mostrarà les peces creades entorn el Festival Internacional Blues de Cerdanyola, donant caliu a un espai fins ara en blanc i apropant a la ciutadania un fons cultural de la ciutat força interessant. Montserrat Montiel, explicava que l’antic Espai Blues, que quedava una mica amagat, esdevindrà un espai de treball i encabirà la biblioteca amb el fons documental del museu per a la seva consulta.

Pel que fa al programa, la gran novetat en aquest segon semestre del 2014 és la celebració, el 26 de setembre de la Nit Europea de la Recerca, un projecte anual en el qual investigadors d’un centenar de ciutats europees dediquen una nit a la divulgació científica. El MAC esdevindrà durant una nit un centre de divulgació científica sobre les investigacions que es generen al sincrotró Alba.

La primera exposició del segon semestre arribarà el 19 de setembre i es podrà visitar fins al 7 de desembre. Es tracta d’Olor de Cerdanyola. Percepcions olfactives del Col·lecció olorVISUAL. És una exposició d’art contemporani força innovadora, amb una sèrie de creacions fetes a partir de quatre essències vinculades a quatre paisatges de Cerdanyola: Collserola, els jardins i el modernisme, el riu i la indústria i la universitat i la recerca.

El 12 de desembre arribaran dues noves exposicions; Gravats de Goya. Capritxos i proverbis, sèries de gravats de Goya reeditats pel Govern de la II República per recaptar fons durant la guerra; i Ceràmica Serra, una selecció d’obres dels diversos membres de la nissaga de ceramistes. A partir de novembre el MAC incorporarà al seu fons una nova obra, Retrat de la senyoreta Ramona Prada, oli d’en Hermen Anglada i Camarasa.

El mes de setembre tenim una agenda atapeïda amb la inauguració de l’exposició Olor de Cerdanyola, la Jornada d’Art i Joves, amb música en directe i tallers al jardí del museu (dia 20); l'activitat Guies d’Altres Móns. La mirada dels joves artistes (dia 21); una visita guiada a l’exposició Olor de Cerdanyola (dia 23); la Nit Europea de la Recerca (dia 26); espectacles del FIT Festival (dies 27 i 28) i les Jornades Europees de Patrimoni amb un itinerari per la Cerdanyola modernista (dia 28).



 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada