dimarts, 17 de març del 2015

"Cells on canvas", on conflueixen art i ciència


L'Institut de Neurociències (INc) de la UAB organitza diverses activitats en el marc de la Setmana del Cervell 2015 i, a la recerca d'un espai on desenvolupar-les, l'Ajuntament de Cerdanyola els ha cedit el Museu d'Art de Cerdanyola (MAC). Sense ser activitats pròpies del museu, acollirem una exposició i un cicle de xerrades amb la volutat d'enfortir els lligams entre la universitat i el municipi.

La Setmana del Cervell, es un esdeveniment amb ressò mundial que coordina la Dana Foundation, una organització filantròpica privada amb seu a Nova York (EUA). Durant aquesta setmana, escoles, centres de recerca i altres institucions fan difusió de la investigació relacionada amb el cervell.

Aquestes activitats ja s'estan duent a terme al MAC, el passat dia 13 de març vam inaugurar l'exposició Cells on Canvas (Cèl·lules sobre llenç), a càrrec de Carlos Barcia, investigador Ramón y Cajal a l'INc, una mostra on es poden veure espectaculars imatges presses amb microscopi. Romandrà oberta al públic fins al dia 25 de març a l'Espai Arc (primera planta). A l'acte inaugural, el Dr. Barcia va fer la xerrada "El procés creatiu", on ens va donar a conèixer el sistema de fotografia amb microscopi que utilitza per crear les seves obres, que han servit per il.lustrar portades i articles de revistes científiques d'arreu del món.


La cloenda de la Setmana del Cervell tindrà lloc el divendres dia 20 de març a la sala d'actes del MAC, amb dues xerrades divulgatives d'interès per a tots els públics: "Com emmagatzemem els records?", a càrrec d'Alfredo Miñano, i "Psicofàrmacs bons i psicofàrmacs dolents", que pronunciarà Jordi Ortiz, ambdós investigadors de l'INc.
 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada