dimecres, 13 de maig del 2015

Un Roser de Maig novament modernista





Enguany la festa Major del Roser de Maig va tenir, com l'any passat, un eix principal vertebrat al voltant del mercat que se situa al centre de la ciutat: la Fira Modernista del Roser de Maig. Hi van tenir lloc diverses activitats entre els dies 1 i 5 de maig, i el MAC -lògicament- ens hi vam abocar de ple. En primer lloc vam participar en la coordinació de la Fira, assessorant per donar-li un to local, així van poder participar de les festes personatges reals com Ismael Smith, Enric Granados o Josep de Togores i de fantasia com les Dames del vitralls modernistes.

Per una altra banda, el cap de setmana vam presentar la reproducció de les joies de les Dames de Cerdanyola que han fet  Niu Joiers i del vestit de la Dama de la Tulipa elaborat pel modista Ignasi Grau. Ambdós han estat exposats al museu durant el mes de maig i es tracta d'objectes reproduïts prèvia documentació exhaustiva dels originals. També hem comptat amb el suport del Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa (CDMT).

Els dies del mercat, vam muntar una parada davant del museu, oferint informació sobre patrimoni modernista local i de la província de Barcelona.Com hi havia jornada de portes obertes, durant aquests dies l'accés al MAC era gratuït.



Com cada any, el jardí va acollir la Mostra de Bonsais que organitza l'Associació d'Amics del Bonsai de Cerdanyola, amb un gran èxit de públic, com passa sempre, i que anima força l'entrada del museu en l'accés principal.

Diumenge a les 12h. vam fer el ja tradicional itinerari modernista guiat pel director del MAC, Txema Romero, al qual hi van assistir unes 50 persones. Enguany la zona a visitar era el centre de la ciutat.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada