dimarts, 15 de març del 2016

Homenatge a l'artista Elisa Arimany








Elisa Arimany és l’artista amb qui el MAC inicia el cicle “Diàlegs locals”on es pretén posar en relació l’obra d’artistes cerdanyolencs actuals amb el patrimoni i la col·lecció del museu. Educada entre arquitectes i enginyers en un ambient industrial,Elisa Arimany (Sant Vicenç de Castellet, 1933) va investigar al voltant de les fórmules del gres i la ceràmica tot treballant al laboratori del fabricant ceràmic Rosa Grès, on també va poder aplicar el sentit escultòric après a l’escola Massana i a l’Escola Industrial de Sabadell. Amb tot, no va ser fins els anys 80 quan Arimany va donar un gir definitiu a la seva carrera artística, en la qual es va centrar plenament.

Les seves estructures rectilínies, la passió pel metall i la pedra i la combinació inversemblant de la fermesa opaca de l’argila i la fragilitat trasllúcida del paper van donar-li un èxit notable que va tenir el seu ressò als Estats Units, on avui dia s’hi poden trobar nombroses escultures públiques a Nova York i a Miami. Com diu Nancy G. Heller, l’obra
d’Elisa Arimany tracta de la sensualitat, el misteri i el moviment. Abstracte, però mai mecànica, la seva escultura té un sentiment inherent d’humanitat que la fa propera i accessible a l’observador.

Al MAC s’hi exposen una selecció d’obres pictòriques de grans dimensions realitzades per l’artista a la dècada dels anys vuitanta, que mantenen el seu personal referent escultòric i que reflecteixen el ball entre fermesa i fragilitat a partir dels plecs del teixit i l’ús de colors terrosos.

L'apertura de la mostra ELISA ARIMANY. SÈRIE PICTÒRICA va coincidir amb un homenatge públic el diumenge 13 de març.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada