divendres, 27 d’abril del 2018

Ha començat el Festival [C]Screen de Primavera

Torna el Cerdanyola Screen, un festival de curtmetratges no competitiu que té com a objectiu principal mostrar les últimes tendències cinematogràfiques europees, tant d'alt com baix pressupost, però d'alta qualitat.

L’organitza per tercer any consecutiu l’entitat Plat Artístic amb el suport del Museu d'Art de Cerdanyola, ja que forma part del nostre programa de suport als joves creadors.

El festival es presenta en dos parts, en dues estacions de l'any oposades: cinema de dansa, a la primavera, i cinema de ficció, a la tardor.

El passat 25 d'abril va tenir lloc la sessió inaugural, en el marc del Dia Internacional de la Dansa que se celebrarà el proper diumenge 29.



Aquest any portarà una programació del 25 d'abril al 5 de maig i ens donarà a conèixer a Busby Berkeley, el subgènere de docudansa, el llargmetratge El Bailarín del Desierto (col·laboració especial amb Xiscnèfils) i ens portarà l'experiència en 360º de realitat virtual! A més, com els anys anteriors, es farà projecció dels 15 curts de dansa oficialment seleccionats.

A més, té oberta una convocatòria d’un concurs fotogràfic d'Instagram i Twitter amb el hashtag #CerdanyolaDansa a @platartistic i un sorteig del migmetratge Europe Endless d’Ana Cembrero Coca en DVD (paperetes al MAC).

La convocatòria oberta del festival ha rebut 213 curts de dansa, sumant més de 28h de contingut audiovisual. Entre les inscripcions hi ha països com Estats Units, Canadà, Xina, Iran, Brazil, Singapur, Àustria, Itàlia, Regne Unit, Dinamarca, entre d’altres.



Aquest any s'ha comptat amb la valenciana Ana Cembrero Coca, primera espanyola en rebre un premi internacional de videodansa, com a seleccionadora per fer la programació principal.

Més detalls de l’esdeveniment, calendari (dies i hores):

El 25 d'abril a les 18h al MAC, fem inauguració del Festival amb una petita presentació i el tastet d'uns quant curts, especialment The doubts and reflexions of Eve, curt gravat als jardins del MAC i al Turonet de Cerdanyola.
El 26 d'abril a les 21:30h, en especial col·laboració amb Xiscnèfils, es projectarà a l'Ateneu El Bailarín del Desierto, una història sobre la prohició de la dansa a Israel.
El 27 d'abril a les 18h al MAC, una jornada formativa amb una introducció a Busby Berkeley i com va revolucionar Hollywood amb el posicionament i moviment de la càmera en les seves pel·lícules. A més es presentarà també el subgènere de docudansa on amb dos curts nacionals.
El 28 d'abril a les 17:30h al MAC, es projectarà la resta dels curtmetratges seleccionats en doble sessió i es notificarà el guanyador/a del concurs i el sorteig.
El 29 d'abril a les 11h al MAC, acabarà la setmana amb un taller de videodansa als jardins del MAC.
I finalment, el 5 de maig per la tarda (a partir de les 17h), per tancar el festival, a l'Espai d'Entitats a Can Xarau per gaudir de l'experiència 360º amb vídeos de dansa visualitzat a través d'ulleres de realitat virtual.


Com sempre, les activitats son d'entrada lliure, amb excepció de la sessió Xiscnèfils que contarà amb el seu preu habitual.


Aquí teniu l'enllaç al llibret digital.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada