dimarts, 17 d’abril del 2018

"Plou, neva, pinta", nova exposició d'art contemporani


El passat 13 d'abril vam inaugurar Plou, neva. pinta, mostra produïda pel Centre d’Art La Panera que vol apropar al gran públic les noves perspectives de la pintura contemporània. En la mostra es presenta l’anomenada pintura expandida, una categoria que entén com a obres pictòriques les produccions que parteixen de l’espai, el gest, l’objecte, la fotografia i els dispositius digitals en lloc de basar-se en l’ús dels pinzells, la matèria pictòrica, el bastidor i el llenç.

L’exposició es distribueix en quatre àmbits que han caracteritzat històricament la pintura —el marc, el suport, el color i el gest—, amb l’objectiu de descobrir com diferents artistes s’hi aproximen amb les seves obres d’una forma nova. La comissària de l’exposició, Roser Sanjuan, explica com "les noves tècniques emprades eixamplen els límits tradicionals de la pintura per convertir-la en una tècnica multidisciplinària".

Els artistes que participen a la mostra són Daniel García Andújar, Ignasi Aballí, Belén Uriel, Miquel Mont i Ignacio Uriarte. L’exposició es podrà veure al MAC fins al 17 de juny i els dies 15 d’abril i 20 de maig tindran lloc visites guiades.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada